Framgångar på SM i MTBO!

Här kommer information ifrån TUK gällande Jukola/Venla.

  • 10 maj 2023

MTBO-SM REPORTAGE

I helgen anordnades SM i mountainbikeorientering utanför Finspång i Östergötland. Med en medel på lördagen och masstart på söndagen. Markbygden har skickat 3 cyklister för att kämpa om fina medaljer.

På lördagen cyklade Lennart Karlsson i H65 där han knep tredjeplatsen efter en stabil insats med en tid på 1:11.52 på hela 9,5 km. Även Bo Herdersson tog tredjeplatsen i H70 efter en tuff kamp med två andra där Herdersson endast var 1.33 bakom segraren. Även Bertil Tallkvist cyklade i samma klass och slutade på 8:e plats av 11 cyklister. I H75 cyklade Rune Arvidsson men slutade bakom top3 på fjärde plats, även han med ett bra lopp.

På söndagen var det dags för masstart i samma gren. Denna gång i Borensberg utanför Motala. Rune Arvidsson cyklade på och blev 5:a utav nio cyklister. Även Bo Herdersson gör en fin insats och blev 2:a utav 11 st med ett cykellopp som inte riktigt var nära för segern men ändå ett par vunna sträckor. Även Bertil Tallqvist kämpade på i samma klass och blev 9:a.

Men den största bedriften av de alla sparas till sist i detta reportage. Lennart Karlsson inledde sin cykling på 12,7 km ganska stabilt men efter den första fjärdedelen började Karlsson växla upp och intog förstaplatsen! Där han skulle hålla sig till nästan halva banan innan farten tappades något och ett par placeringar tappades. Karlsson har dock fortfarande häng på förstaplatsen i och med masstarten där cyklisterna inte var långt framför eller bakom honom. Så när sista kontrollen började närma sig låg Karlsson endast 1 sekund bakom ledaren och en imponerande spurt som inleddes redan vid näst sista skulle ta Lennart Karlsson högst upp på prispallen. Veteran-SM-guld i H65 var ett faktum! Mycket starkt gjort! En kandidat för Årets prestation redan före sommarens stora tävlingar.

Cyklisterna har nu cyklat klart i SM för denna vår. Nästa MTBO-SM går i mitten av september, då i Göteborg. Återkommer då!

Skribent: Marcus Ragnarsson

Foto: Rune Arvidsson